Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οίνος & Τροφή

Κυνήγι μανιταριών & Πεζοπορία

Το Μαίναλο πλούσιο σε χλωρίδα αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την καρποφορία άγριων μανιταριών.

Το φθινόπωρο αλλά και την άνοιξη αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές μετά από έντονες βροχοπτώσεις τα πρώτα μανιτάρια εμφανίζονται και μας καλούν να τα συλλέξουμε.

Με ψάθινα καλαθάκια και με τις οδηγίες από τον πιστοποιημένο συλλέκτη μανιταριών Παναγόπουλο Παναγιώτη, γίνεται η συγκομιδή σε συνδυασμό με μια όμορφη πεζοπορία.

Μετά από ένα πολύωρο κυνήγι μανιταριών μας περιμένει γευσιγνωσία – μαγείρεμα των όσων συλλέξαμε δίπλα από φυσικές πηγές νερού.

Bees and honey

Ο μελισσοκόμος του χωριού μας ο Παναγιώτης μέσα απο τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πλάι στα μελίσσια του θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την διαδικασία της δημιουργίας του μελιού και την πολύπλοκη  κοινωνία των μελισσών.

Στο τέλος σας περιμένει μία μοναδική γευσιγνωσία.

Farm Experience

Μόλις 3 χλμ απο τον ξενώνα μας έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε την στάνη της οικογένειας Γιαννάρα.

3ης γενιάς βοσκοί, θα μας δείξουν την διαδικασία του αρμέγματος,πως παστεριώνεται το γαλα και τέλος θα δοκιμάσουμε το παραδοσιακο γλυκο ρυζόγαλο.

Outdoor Cooking

Aπο την ψηλότερη κορυφή μέχρι τo πιο κρυφό ποτάμι της Αρκαδίας σας δίνουμε την δυνατότητα για μία αξέχαστη μαγειρική εμπείρια.
Με την κινήτη και πλήρως εξοπλισμένη κούζινα μας, σας προσφέρουμε τοπικά πιάτα και αξέχαστες γεύσεις μέσα στην φύση.

Τυροκομείο Σινάνη

Η οικογένεια Σινάνη μας καλωσορίζει στο παραδοσιακό τυροκομείο του χωριού μας το οποίο συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με τις παραδοσιακές συνταγές τυροκομίας.

Θα μας ξεναγήσει στους χώρους του τυροκομείου και θα μας αποκαλύψει τα μυστικά των ντόπιων τυριών.
Η επίσκεψη μας θα τελειώσει ιδανικά με μια υπέροχη γευσιγνωσία!

Βιολογικό Οινοποιείο Καλογρή

Στα πανέμορφο οικισμό Κάψια της Αρκαδίας, δίπλα στο μαγευτικό ελατόδασος του Μαινάλου,το παλιό αρχοντικό του Ευάγγελου Καλόγρη, αναπαλαιώθηκε με βάση την παράδοση και τα αρχιτεκτονικά υλικά και στοιχεία του τόπου.
Το επισκέψιμο οινοποιείο Καλόγρη στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίσμα του 19ου.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά την παλαίωση του οίνου στα υπόγεια κελάρια, να ξεναγηθεί και να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί με συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων, δίπλα στο τζάκι της αίθουσας γευσιγνωσία ή ακόμα και στον κήπο.

Μάθημα παραδοσιακής πίτας

Ζήστε μια μαγευτική εμπειρία μαγειρικής και κατακτήστε τα μυστικά ανοίγματος του αυθεντικού χωριάτικου φύλλου!