Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ανακαλύψτε την ορεινή Αρκαδία!

ΓΚΡΟΥΠ 10-24 ΑΤΟΜΩΝ

Η προσφορά περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά από και προς Αθήνα (διόδια, καύσιμα, ασφάλεια αστικής ευθύνης).
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στον ξενώνα, μια (1) διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο Μαινάλου.
  • Εισιτήρια μουσείων δασικής ιστορίας, υδροκίνησης, σπηλαίου Κάψια, οινοποιείου Καλόγρη.
  • Πέντε (5) γεύματα.
  • Δραστηριότητες (πεζοπορία-ιππασία). 

Πρώτη ημέρα: Αθήνα-Σπήλαιο Κάψια-οινοποιείο Καλόγρη-Βυτίνα-Πιάνα. (198 χλμ)

Το ταξίδι ξεκινάει με προορισμό το χωριό Κάψια μόλις 154 χλμ. από την Αθήνα όπου θα επισκεφτούμε το ομώνυμο σπήλαιο, ένα από τα δέκα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδος.

Πολύ κοντά στο σπήλαιο βρίσκεται το οινοποιείο Καλόγρη, το 1ο πιστοποιημένο βιολογικό οινοποιείο της Πελοποννήσου.

Η οικογένεια Καλόγρη θα μας ξεναγήσει στο αναπαλαιωμένο κτίριο του 1870, θα μας εξηγήσει τι είναι η βιολογική γεωργία και θα απολαύσουμε τα βιολογικής γεωργίας κρασιά συνοδευόμενα από χειροποίητες πίτες κ.α στην αίθουσα γευσιγνωσίας.

Επόμενη στάση για καφέ και ξεκούραση, στο γραφικό χωριό  Βυτίνα όπου μπορούμε να ψωνίσουμε παραδοσιακά προϊόντα και ντόπιο μελί από τα όμορφα  μαγαζάκια του χωριού και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην πλατεία δίπλα στον ναό του Αγίου Τρύφωνα.

Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για το χωριό Πιάνα και τον ξενώνα Παπανικόλα. Μόλις 20 λεπτά από την Βυτίνα μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή στο ελατόδασος του Μαινάλου βρίσκεται το χωριό Πιάνα. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται η παραδοσιακή ταβέρνα ‘‘ο Πάνας’’ όπου θα απολαύσουμε ντόπια κρέατα και μεζέδες.

Άφιξη στον ξενώνα Παπανικόλα.

Δεύτερη ημέρα: Δημητσάνα μουσείο υδροκίνησης- Στεμνίτσα- Μονή Προδρόμου-αρχαία Γόρτυνα-Χρυσοβίτσι-Πιάνα(109χλμ)

Μετά το πρωινό γεύμα αναχωρούμε για το μουσείο υδροκίνησης λίγο έξω από το πανέμορφο χωριό Δημητσάνα όπου θα δούμε από κοντά την λειτουργία του μπαρουτόμυλου, του νερόμυλου, την διαδικασία επεξεργασίας δερμάτων με παραδοσιακό τρόπο και την εκμετάλλευση της δύναμης του νερού για τον καθαρισμό των υφαντών, την απόσταξη του τσίπουρου και την κίνηση της μυλόπετρας του μυλωνά.

Επόμενη στάση η γειτονική Στεμνίτσα, ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας, η οποία αποτελεί δημοφιλή βάση διαμονής στην περιοχή αλλά και κλασική στάση για βόλτα στα σοκάκια με τα υπέροχα σπίτια η καφεδάκι και γλυκό στην γραφική πλατεία.

 Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για την Ιερά Μονή Προδρόμου. Μέσα από ένα πανέμορφο μονοπάτι πεζοπορίας 15 λεπτών  θα επισκεφτούμε το μοναστήρι το οποίο χτίστηκε τον 16ο αιώνα πάνω σε κάθετο βράχο με πανοραμική θέα στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Θα ακολουθήσουμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι  και μετά από 2 χιλιόμετρα θα φτάσουμε στην αρχαία Γόρτυνα όπου βρίσκεται ένας εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος στις εκβολές του Λούσιου ποταμού. Η αρχαία Γόρτυνα συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες αρκαδικές πόλεις του αρχαίου κόσμου.

Παίρνουμε τον δρόμο τη επιστροφής με στάση για φαγητό στο χωριό Χρυσοβίτσι, στην ταβέρνα ‘‘Το στέκι του Μωριά’’, όπου θα απολαύσουμε μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά και ψητά της ώρας.

Επιστροφή και διανυκτέρευση στον ξενώνα Παπανικόλα.

Τρίτη ημέρα: Μουσείο δασικής ιστορίας Χρυσοβίτσι – Ιππασία Ελάτη -Οικία Κολοκοτρωναίων Λιμποβίσι  – Καταφύγιο Μαινάλου (75 χλμ)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για το μουσείο δασικής ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι. Πρόκειται για έναν χώρο που ιχνηλατεί τα πρώτα βήματα της βιομηχανικής επανάστασης στον αρκαδικό χώρο και ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία του σπουδαίου βουνού, στην ιστορία του τόπου.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το χωριό Ελάτη και θα ζήσουμε μια μονάδικη εμπειρία ιππασίας παρέα με τον Χρήστο και τα άλογα του μέσα στο καταπράσινο δάσος. 

Επόμενη στάση το ιστορικό Λιμποβίσι, πυργωμένο στα 1200 μέτρα ύψος, πάνω από τις χαράδρες του Μαινάλου στέκεται αήττητο. Είναι το χωριό των Κολοκοτρωναίων, η αετοφωλιά τους. Εδώ έζησαν και ετοίμασαν το μεγάλο χτύπημα της επανάστασης 12 ολόκληρες γενιές αυτής της σπουδαίας οικογένειας. Στο Λιμποβίσι έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Θ. Κολοκοτρώνης το οποίο λειτουργεί ως μουσείο και να περπατήσουμε ένα πανέμορφο μονοπάτι διάρκειας δύο ωρών ακολουθώντας τα χνάρια του μεγάλου μας στρατηγού. Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού καφενείου θα μας φιλέψει τοπικά ζυμαρικά και κρέας και θα μας ξεδιψάσει με γάργαρο νερό της πηγής κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια.

Μετά το φαγητό θα αναχωρήσουμε για το ορειβατικό καταφύγιο Μαινάλου όπου θα τακτοποιηθούμε στα κοινόχρηστα δωμάτια μας θα περάσουμε ελεύθερο χρόνο στο ζεστό σαλόνι και θα απολαύσουμε στιγμές ηρεμίας και γαλήνης στα 1620 μ. υψόμετρο. Το βράδυ θα απολαύσουμε μεζέδες και ντόπιο κρασί πλάι στο μεγάλο τζάκι.

Τέταρτη ημέρα: Καταφύγιο Μαινάλου – Αρχαία Μαντινεία – Αθήνα (169χλμ)

Μετά το πρωινό γεύμα υπάρχει προαιρετικό κυκλικό μονοπάτι διάρκειας 2:15 λεπτών με οδηγό τον Άρη υπεύθυνο του καταφυγίου και πιστοποιημένο συνοδό βουνού.

Στην συνέχεια, ελεύθερη ώρα μεσημεριανό γεύμα και επιστροφή στην Αθήνα με μια σύντομη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μαντινείας, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Για την διαμονή στο καταφύγιο θα χρειαστείτε προαιρετικά sleeping bag ή σετ σεντόνια, μαξιλαροθήκη.

* Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε υπάρχει παροχή από το καταφύγιο με 3€ χρέωση.

Σύνολο 531 χλμ

Καλέστε μας για τη συμφωνία της τιμής