Ανακαλύψτε την ορεινή Αρκαδία!

ΓΚΡΟΥΠ 10-24 ΑΤΟΜΩΝ

Η προσφορά περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά από και προς Αθήνα (διόδια, καύσιμα, ασφάλεια αστικής ευθύνης).
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις με χειροποίητο παραδοσιακό πρωινό στον ξενώνα Παπανικόλα.
  • Εισιτήρια μουσείων δασικής ιστορίας, υδροκίνησης, σπηλαίου Κάψια, οινοποιείου Καλόγρη.
  • Τέσσερα (4) γεύματα.
  • Δραστηριότητες (πεζοπορία-ιππασία, μαθήματα μαγειρικής). 

1η Ημέρα. Αθήνα-Σπήλαιο Κάψια-οινοποιείο Καλόγρη-Βυτίνα-Πιάνα. (205χλμ)

 

Το ταξίδι ξεκινάει με προορισμό το χωριό Κάψια μόλις 154 χλμ. από την Αθήνα όπου θα επισκεφτούμε το ομώνυμο σπήλαιο, ένα από τα δέκα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδος.

Πολύ κοντά στο σπήλαιο βρίσκεται το οινοποιείο Καλόγρη, το 1ο πιστοποιημένο βιολογικό οινοποιείο της Πελοποννήσου.

Η οικογένεια Καλόγρη θα μας ξεναγήσει στο αναπαλαιωμένο κτίριο του 1870, θα μας εξηγήσει τι είναι η βιολογική γεωργία και θα απολαύσουμε τα βιολογικής γεωργίας κρασιά συνοδευόμενα από χειροποίητες πίτες κ.α στην αίθουσα γευσιγνωσίας.

Επόμενη στάση για καφέ και ξεκούραση, στο γραφικό χωριό  Βυτίνα όπου μπορούμε να ψωνίσουμε παραδοσιακά προϊόντα και ντόπιο μελί από τα όμορφα  μαγαζάκια του χωριού και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην πλατεία δίπλα στον ναό του Αγίου Τρύφωνα.

Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για το χωριό Πιάνα και τον ξενώνα Παπανικόλα. Μόλις 20 λεπτά από την Βυτίνα μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή στο ελατόδασος του Μαινάλου βρίσκεται το χωριό Πιάνα. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται η παραδοσιακή ταβέρνα ‘‘ο Πάνας’’ όπου θα απολαύσουμε ντόπια κρέατα και μεζέδες.

Άφιξη στον ξενώνα Παπανικόλα.

2η ημέρα. Δημητσάνα μουσείο υδροκίνησης- Στεμνίτσα- Μονή Προδρόμου-αρχαία Γόρτυνα-Χρυσοβίτσι-Πιάνα(109χλμ)

Μετά το πρωινό γεύμα αναχωρούμε για το μουσείο υδροκίνησης λίγο έξω από το πανέμορφο χωριό Δημητσάνα όπου θα δούμε από κοντά την λειτουργία του μπαρουτόμυλου, του νερόμυλου, την διαδικασία επεξεργασίας δερμάτων με παραδοσιακό τρόπο και την εκμετάλλευση της δύναμης του νερού για τον καθαρισμό των υφαντών, την απόσταξη του τσίπουρου και την κίνηση της μυλόπετρας του μυλωνά.

 

Επόμενη στάση η γειτονική Στεμνίτσα, ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας, η οποία αποτελεί δημοφιλή βάση διαμονής στην περιοχή αλλά και κλασική στάση για βόλτα στα σοκάκια με τα υπέροχα σπίτια η καφεδάκι και γλυκό στην γραφική πλατεία.

 Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για την Ιερά Μονή Προδρόμου. Μέσα από ένα πανέμορφο μονοπάτι πεζοπορίας 15 λεπτών  θα επισκεφτούμε το μοναστήρι το οποίο χτίστηκε τον 16ο αιώνα πάνω σε κάθετο βράχο με πανοραμική θέα στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Θα ακολουθήσουμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι  και μετά από 2 χιλιόμετρα θα φτάσουμε στην αρχαία Γόρτυνα όπου βρίσκεται ένας εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος στις εκβολές του Λούσιου ποταμού. Η αρχαία Γόρτυνα συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες αρκαδικές πόλεις του αρχαίου κόσμου.

Παίρνουμε τον δρόμο τη επιστροφής με στάση για φαγητό στο χωριό Χρυσοβίτσι, στην ταβέρνα ‘‘Το στέκι του Μωριά’’, όπου θα απολαύσουμε μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά και ψητά της ώρας.

Επιστροφή και διανυκτέρευση στον ξενώνα Παπανικόλα.

3η ημέρα. Μουσείο δασικής ιστορίας Χρυσοβίτσι – Ιππασία Ελάτη -Οικία Κολοκοτρωναίων Λιμποβίσι 

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για το μουσείο δασικής ιστορίας Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι. Πρόκειται για έναν χώρο που ιχνηλατεί τα πρώτα βήματα της βιομηχανικής επανάστασης στον αρκαδικό χώρο και ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία του σπουδαίου βουνού, του Μαινάλου, στην ιστορία του τόπου.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το χωριό Ελάτη και θα ζήσουμε μια μονάδικη εμπειρία ιππασίας παρέα με τον Χρήστο και τα άλογα του μέσα στο καταπράσινο δάσος του μαινάλου 

Επόμενη στάση το ιστορικό Λιμποβίσι, πυργωμένο στα 1200 μέτρα ύψος, πάνω από τις χαράδρες του Μαινάλου στέκεται αήττητο. Είναι το χωριό των Κολοκοτρωναίων, η αετοφωλιά τους. Εδώ έζησαν και ετοίμασαν το μεγάλο χτύπημα της επανάστασης 12 ολόκληρες γενιές αυτής της σπουδαίας οικογένειας. Στο Λιμποβίσι έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Θ. Κολοκοτρώνης το οποίο λειτουργεί ως μουσείο και να περπατήσουμε ένα πανέμορφο μονοπάτι διάρκειας δύο ωρών ακολουθώντας τα χνάρια του μεγάλου μας στρατηγού. Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού καφενείου θα μας φιλέψει τοπικά ζυμαρικά και κρέας και θα μας ξεδιψάσει με γάργαρο νερό της πηγής κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια.

 

4η ημέρα Πιάνα-Αθήνα.

Μετά το πρωινό η κυρία Ασημίνα θα μας μάθει τα μυστικά μια επιτυχημένης χωριάτικης πίτας και πως ανοίγουμε παραδοσιακό φύλο.

Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στα όμορφα σοκάκια της Πιάνας, θα επισκεφτούμε τον Άγιο Γεώργιο με την επιβλητική πανοραμική θέα, την ιστορική εκκλησία της Παναγίας πολύκαμμένης με τον διατηρημένο φούρνο από την εποχή της επανάστασης και το λαογραφικό μουσείο της Πιάνας.

Στην συνέχεια ένα παραδοσιακό σπιτικό γεύμα θα μας περιμένει στον ξενώνα Παπανικόλα.

Επιστροφή στην Αθήνα.

Σύνολο 531 χλμ

Καλέστε μας για τη συμφωνία της τιμής